24 apr. 2010

Till er som är nyfikna

Tiden går och den 15 augusti närmar sig.
Jag vet att det är många som längtar till Kims nya böcker: Boudicas strid mot Romarna och Theos Pompeji.

Boudicas strid mot Romarna :
Kim har varit så snäll och gett mig en mening från boken och nu kommer jag ge den till er.

OBS: Kan skapa en STOR längtan till boken...!
Lite privat smakprov från boken:

Om han hade förlorat både Ramona och Pluto, då kunde han lika gärna dö, här och nu.

Kom inte och säg att jag vanade er om att smakprovet gav en stor längtan..

Theos Pompeji:
 
Utdrag ur Theos Pompeji:
Något osannolikt var på väg att hända Theo. Något oerhört som helt skulle förändra hans liv. Men än så länge var han inte medveten om det. Livet gick i sina vanliga rutiner.


Han hade ett fåtal vänner, däribland bagaren Popidius Priscus som skulle bli vittne till inledelsen av händelsen. Theo hade en storebror, Marius, som alltid ställde upp och hjälpte honom, men också ständigt utsatte honom för pinsamma skämt. Theos lillasyster Livia trodde att världen kretsade runt henne och vad hon skulle ha för håruppsättning den dagen. Även Livia skulle få en betydelefull roll i händelsen.

Theo mor Urgulanilla och hans mycket bestämde far Romulus skulle komma att ställa till en hel del problem för Theo. Och så hade han också hunden Pluto. Ja, egentligen var det inte Theos hund utan Primus, en vän till Theos far, men Theo försökte så mycket som möjligt att umgås med Pluto. Det innebar att Pluto och Theo blivit oskiljaktiga eftersom de känt varandra sedan Pluto var valp. Det var just Pluto som gjorde att Theos liv helt ställdes på ända och tvingade honom att fatta det svåraste beslut han någonsin gjort i hela sitt liv. Ett beslut som han skulle komma att ångra många, många gånger, men det var också ett    beslut som räddade livet på både Theo och Pluto.

Innan vi når fram till de ödesdigra dagen, hände en hel del saker som formade Theo till den han var den dag han var tvungen att snabbt bestämma sig. Om livet fram till den dagen varit helt annorlunda hade Theo säkerligen fattat ett helt annat beslut och därmed dömt både sig själv och sin älskade hund Pluto till döden. Låt oss se vad det var som hände...

Baksidestext Theos Pompeji:

En augustimorgon år 79, i staden Pompeji vid vulkanen Vesuvius, blir Theo vittne till något som förändrar hans liv för all framtid. Upplevelsen för honom till en sierska som uttalar en spådom, som gör att Theo kastar sig handlöst in i nya skrämmande händelser. Allt för att undvika det katastrofala öde som väntar.

En fascinerande bok om Theos liv i Pompeji, som vävs ihop med romartidens historia. Här får du följa de dramatiska händelser som formar Theo till den person han är när han möter Ramona. En bok fylld av nervpirrande äventyr i väntan på vulkanutbrottet som förintar Pompeji.


En fängslande historia, där ödet spelar en stor roll.Ps, Jag tar inte emot några klagemål om att jag har fått er att längta mycket mer till böckerna nu än innan ni läste inlägget... :)

2 kommentarer:

  1. Jättekul inlägg Jenny! Tack! Kramisar från författaren Kim M. Kimselius

    SvaraRadera
  2. Hej
    Gå in på min blogg http://kim-m-kimselius.blogspot.com/2010/05/har-fatt-en-bloggutmarkelse.html och hämta upp utmärkelsen jag skickat till dig.
    Kramisar Kim

    SvaraRadera